هوشمندی کسب و کار به معنای افزایش سوددهی سازمان با کمترین زمان و هزینه لازم و با استفاده از اطلاعات موجود است که میزان موفقیت مدیران در تصمیم گیری و پیش بینی را به حداکثر میرساند. با نرم افزار هوش تجاری هر شخصی در هر ردهای از سازمان میتواند دسترسی قابل اعتماد و به روز به اطلاعات داشته باشد و به صورت عمقی اطلاعات را بررسی و برداشت خود را به اشتراک بگذارد.
امروزه با توجه به پیشرفت علم و دانش، هر سازمانی برای تداوم فعالیت خود در محیط پر رقابت تجاری، سعی در بهرهمندی از دانش و ابزار تجزیه و تحلیل اطلاعات تجاری به عنوان مزیت رقابتی دارد. در اواخر سال 1980 یکی از کارشناسان گروه تحقیقی گارتنر در جهت حمایت و افزایش قابلیت مدیران در تصمیمگیری سازمان، به معرفی هوش تجاری bi برگرفته از اصطلاح Business Intelligence به عنوان یک رویکرد و معماری خاص برای تصمیم گیری هوشمند کسب و کار پرداخت.
نرم افزار هوش تجاری
برای اداره یک شرکت و یا سازمان با وجود عملکرد خوب سیستمهایی همچون CRM، MIS و برنامهریزی منابع انسانی erp در ثبت و انجام تراکنشها و تعاملات دادهها، متاسفانه مدیران و کاربران شاهد محدودیت در دسترسی به دادهها و گزارش گیری تحلیلی هستند. در حالی که از طریق تحلیل دادهها و گزارش گیری نرم افزار bi به عنوان برترین سیستم مدیریت هوشمند، عملکردی بدون دردسر اضافی و خطای محیطی و انسانی برای تصمیم گیری مدیران ایجاد میشود.
نرم افزار هوش تجاری بر اساس تکنولوژی OLAP طراحی و با استفاده از تکنولوژی گردآوری عمیق تر دادهها توانایی تحلیل و به اشتراک گذاری اطلاعات را بین کارکنان، شرکاء و عرضه کنندگان به ارمغان میآورد. از عمده مزایای نرم افزار هوش تجاری میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- برآورد وقایع آینده و تحلیل روند کاری
- افزایش سرعت تصمیم گیری و تحویل بالا
- استخراج و کشف روابط ناشناخته بین دادهها
- ساده کردن فرآیندهای کسب و کار
نرم افزار هوش تجاری به دو صورت متن باز و متن بسته در سیستمهای اداری مورد استفاده قرار میگیرد. نرم افزار هوش تجاری متن باز به صورت آزاد از مدل سازی داده گرفته تا OLAP و ETL با قابلیت تغییر کد منبع قابل توزیع است.
نرم افزارهای هوش تجاری چه امکانات و مزایایی برای سازمان دارند؟
به طور کلی توجه و نظارت بر فعالیت سازمان با استفاده از نرم افزار هوش تجاری برای مقابله با فعالیتهای نادرست، موجب تسهیل برنامهریزی و کاهش تصمیمات نا به جا میشود. با توجه به اهمیت استفاده از هوش تجاری bi در تصمیم گیری مدیران، در ادامه 5 ویژگی شاخص و کاربردی نرم افزار هوش تجاری را در مدیریت و سوددهی کسب و کارهای گوناگون بررسی خواهیم کرد.
مدیریت یکپارچه اطلاعات
تمایل کاربران سازمان به قرار گرفتن دادهها به صورت گسترده در قسمتهای گوناگون سازمانی زیاد است. بسیاری از مدیران سازمانی بر این باور و اعتقاد هستند که erp سیستم مناسب کسب و کارشان است و به راحتی میتوانند بین اطلاعات واحدهای مختلف مالی و اداری سازمان تعادل و یکپارچگی ایجاد کنند؛ اما در مقابل بسیاری دیگر از مدیران که سعی دارند همگام با پیشرفت تکنولوژی کسب و کار خود را بروزرسانی کنند، ترجیح میدهند با استفاده از نرم افزار bi تصویر جامعتری از منابع دادههای مختلف داشته باشند و پیش بینی دقیق تری با توجه به این گونه اطلاعات در نرم افزار bi یکپارچه ارائه دهند.
تسریع پاسخ دهی
بر خلاف دهههای گذشته که با استفاده از هوش تجاری bi تحلیل یک مجموعه داده کوچک فقط تحت دسترسی متخصصان نرم افزار bi بود و صاحبان کسب و کار برای یافتن پاسخ یک سوال خود باید چندین روز صبر میکردند، امروزه انواع نرم افزار هوش تجاری با رابطهای گرافیکی، مجموعه دادههای سیستم مدیریت پایگاه داده و دخالت تحلیلگر انسانی با سرعت بالا عملیات جستجو تحلیلی را انجام میدهند. به گفته رابین شوماخر، مدیر محصول DataStax به کمک نرم افزار هوش تجاری، کسب و کارها امکان سفارشی سازی و تعاملات با مشتریان خود را به صورت آنلاین و با سرعت و همچنین با تاثیر مثبت بر روی خرید خواهند داشت که این خود باعث برنده شدن در رقابت با شرکتهایی خواهد شد که از روشهای قدیمی سیستم هوش تجاری استفاده میکنند.
|
امتیاز مطلب : 127
|
تعداد امتیازدهندگان : 27
|
مجموع امتیاز : 27